Archiv článků

  • 12.01.2010 Bořislav uctila památku kněze, který se stal obětí komunistického režimu

    Bořislav uctila památku kněze, který se stal obětí komunistického režimu

    Obec Bořislav společně s Římskokatolickou farností Bořislav připravila na sobotu 9. ledna odpoledne slavnostní bohoslužbu při příležitosti 50. výročí úmrtí kněze, spisovatele a vlastence P.Franze Sitteho. Slavnost se konala v kostele svaté Kateřiny v Bořislavi.
    Přečíst
  • 11.01.2010 Pokus

    Pokus

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum enim elit, laoreet non hendrerit id, molestie vel quam. Suspendisse potenti. Integer sollicitudin, risus ac congue hendrerit, lectus nisl tempus dui, nec pretium odio sem sed turpis. Pellentesque felis justo, mollis quis venenatis at, fermentum a nibh. Nunc consectetur sapien in mauris feugiat viverra. Mauris nec magna et leo sodales tristique. Cras pharetra elementum enim id cursus. Vivamus pellentesque ultrices lectus, dignissim eleifend elit ultrices ultrices. Vestibulum a enim eros, at pulvinar dolor. Nam congue congue nibh, et vehicula enim elementum nec. Vestibulum tempor fermentum aliquet. In ligula justo, mollis eu lacinia sed, bibendum id metus.
    Přečíst
  • 11.01.2010 Křesťané se scházejí ke společným modlitbám

    Křesťané se scházejí ke společným modlitbám

    Alianční týden modliteb letos probíhá od 10. do 17. ledna 2010. Na něj pak naváže od 18. do 25. ledna 2010 Týden modliteb za jednotu křesťanů. Tématem Aliančního týdne modliteb je verš z knihy Skutků 1,8 „a budete mi svědky“. Tématem Týdne modliteb za jednotu křesťanů je verš z Lukášova evangelia 24,48 „Vy jste toho svědky.“
    Přečíst
  • 08.01.2010 Polští koledníci v litoměřické diecézi

    Polští koledníci v litoměřické diecézi

    Do litoměřické diecéze přijeli pomoci s koledou děti ze sousedního Polska. Ředitelka Diecézní charity Litoměřice využila kontaktu s polským knězem otcem Ziombrou z diecéze Legnice a přijala jeho nabídku polských koledníků v období, kdy u nás probíhá Tříkrálová sbírka.
    Přečíst
  • 04.01.2010 Zádušní mše za P. Franze Sitteho

    Zádušní mše za P. Franze Sitteho

    V sobotu 9. ledna 2010 ve 14 hodin bude ve farním kostele sv. Kateřiny v Bořislavi sloužit litoměřický biskup Mons. Jan Baxant zádušní mši sv. za P. Franze Sitteho u příležitosti padesátého výročí jeho tragické smrti.
    Přečíst
  • 22.12.2009 Zemřel Mons. Milan Bezděk

    Zemřel Mons. Milan Bezděk

    V úterý 22. prosince 2009, krátce před půl desátou hodinou dopolední, zemřel v Litoměřicích po dlouhé a těžké nemoci Mons. Milan Bezděk, bývalý generální vikář litoměřické diecéze.
    Přečíst
  • 21.12.2009 Vánoční poselství Mons. Jana Baxanta všem věřícím litoměřické diecéze

    Vánoční poselství Mons. Jana Baxanta všem věřícím litoměřické diecéze

    U příležitosti nadcházejících svátků narození Spasitele zasílá všem diecézánům biskup litoměřické diecéze Mons. Jan Baxant následující slova:
    Přečíst
  • 21.12.2009 List kardinála Hummese kněžím

    List kardinála Hummese kněžím

    U příležitost svátků vánočních spadajících do Roku kněží zasílá kardinál Cláudio Hummes, prefekt Kongregace pro klérus, kněžím následující list:
    Přečíst
  • 21.12.2009 Litoměřický chrámový sbor

    Litoměřický chrámový sbor

    Litoměřický chrámový sbor představí během letošních vánočních svátků dvě nové vánoční mše - II. Pastýřskou mši od Františka Laštůvky pro sbor, varhany a orchestr a Missu pastoralis, Op. 15 od Franze Schöpfa. V jeho podání letos poprvé zaznějí na Štědrý den při půlnoční bohoslužbě, která začíná v katedrále sv. Štěpána od 22 hodin.
    Přečíst
  • 21.12.2009 Svatojánský večer

    Svatojánský večer

    Biskupství litoměřické a Římskokatolická dómská farnost srdečně zvou v neděli 27. prosince 2009 v 17.00 hodin do katedrály sv. Štěpána v Litoměřicích na Svatojánský večer.
    Přečíst
  • 18.12.2009 Přehled vánočních bohoslužeb

    Přehled vánočních bohoslužeb

    Přinášíme Vám přehled nepravidelných vánočních bohoslužeb z území celé litoměřické diecéze. Výpis je k dispozici online a též jako soubor pdf. Jedná se o prvotní službu tzv. elektronického katalogu diecéze.
    Přečíst
  • 18.12.2009 Biskup požehnal nový most přes Labe

    Biskup požehnal nový most přes Labe

    Biskup Mons. Jan Baxant požehnal nový silniční most přes Labe v Litoměřicích, který byl ve čtvrtek 17. prosince 2009 slavnostně uveden do provozu. Stavba má řešit složitou dopravní situaci ve městě, podle litoměřického starosty Ladislava Chlupáče je nejvýznamnější dopravní stavbou regionu za posledních sto let.
    Přečíst