Archiv článků

  • 12.12.2013 Modlitby za faráře Jana Nepomuka Jiřištěho

    Modlitby za faráře Jana Nepomuka Jiřištěho

    Římskokatolická farnost Bělá pod Bezdězem vyzvala na svých internetových stránkách k modlitbám za svého zesnulého faráře Jana Nepomuka Jiřištěho.
    Přečíst
  • 10.12.2013 Zemřel děkan litoměřické kapituly Jan Nepomuk Jiřiště

    Zemřel děkan litoměřické kapituly Jan Nepomuk Jiřiště

    V pondělí 9. prosince 2013 zemřel náhle v odpoledních hodinách ve věku 39 let kněz litoměřické diecéze, děkan Katedrální kapituly u sv. Štěpána v Litoměřicích J. M. can. Jan Nepomuk Jiřiště, farář v Bělé pod Bezdězem a okrskový vikář mladoboleslavského vikariátu. Se zesnulým se rozloučíme při mši svaté, kterou bude sloužit litoměřický biskup Mons. Jan Baxant v úterý 17. prosince v 10 hodin v kostele Povýšení svatého Kříže v Bělé pod Bezdězem.
    Přečíst
  • 10.12.2013 Zemřel františkán Radim Jáchym

    Zemřel františkán Radim Jáchym

    V sobotu 7. prosince 2013 zemřel ve věku 86 let P. Radim Jáchym OFM, katolický kněz působící řadu let na Liberecku. Se zesnulým se rozloučíme v sobotu 14. prosince v 10 hodin v kapli Vzkříšení ve Vratislavicích nad Nisou, poté bude jeho tělo uloženo na místním hřbitově.
    Přečíst
  • 09.12.2013 Svět oběhne modlitba za ukončení hladu

    Svět oběhne modlitba za ukončení hladu

    Charita Česká republika se připojuje k mezinárodní kampani Jedna rodina lidstva, jídlo pro všechny. Ta bude zahájena 10. prosince 2013 modlitební vlnou, která začne na ostrově Samoa, a následně obletí celý svět.
    Přečíst
  • 05.12.2013 Konference o sakrálních památkách

    Konference o sakrálních památkách

    Aktualizováno: Ve středu 4. prosince 2013 proběhla v Domě Českého Švýcarska v Krásné Lípě konference o sakrálních památkách. Konference byla pořádána v rámci projektu THETRIS, jehož cílem je zvýšit atraktivitu církevních památek pro místní komunity.
    Přečíst
  • 03.12.2013 Formační setkání kněží a jáhnů

    Formační setkání kněží a jáhnů

    Formační setkání kněží a jáhnů působících v litoměřické diecézi proběhne ve čtvrtek 5. prosince 2013 od 10 hodin v Diecézním domě kardinála Trochty v Litoměřicích.
    Přečíst
  • 03.12.2013 Texty pro Týden modliteb za jednotu křesťanů

    Texty pro Týden modliteb za jednotu křesťanů

    Ve dnech 18. - 25. ledna 2014 se křesťané na severní polokouli jako obvykle spojí v modlitbě za dar jednoty. Mottem Týdne modliteb bude je věta apoštola Pavla: Je snad Kristus rozdělen? Texty připravili kanadští křesťané.
    Přečíst
  • 27.11.2013 Charita reaguje

    Charita reaguje

    Charita reaguje. Tímto stručným vzkazem uvozuje Charita svůj nový klip na YouTube. V divácky přívětivé třicetivteřinové sekvenci se dozvíte vše podstatné o charitní pomoci na Filipínách, které zasáhl ničivý tajfun Haiyan.
    Přečíst
  • 27.11.2013 Vychází nový dokument papeže Františka Evangelii gaudium

    Vychází nový dokument papeže Františka Evangelii gaudium

    Programový text, který určuje budoucí směřování církve. Tak lze shrnout obsah apoštolské exhortace papeže Františka Evangelii gaudium (Radost evangelia), která byla 26. listopadu 2013 představena v tiskovém středisku Svatého stolce.
    Přečíst
  • 27.11.2013 Charita otevírá mateřskou školu

    Charita otevírá mateřskou školu

    Diecézní charita Litoměřice otevírá česko-německou mateřskou školu. První děti do ní mohou nastoupit v lednu 2014.
    Přečíst
  • 25.11.2013 Trmickým kostelem opakovaně zněla slova díků

    Trmickým kostelem opakovaně zněla slova díků

    V Trmicích se v sobotu 23. listopadu 2013 konala slavnostní děkovná mše svatá jako poděkování Pánu Bohu, Panně Marii a všem lidem dobré vůle, kteří svými modlitbami a dary přispěli k záchraně zdejšího kostela Narození Panny Marie a k jeho zachování pro původní účely. Hlavním celebrantem mše svaté byl litoměřický biskup Mons. Jan Baxant.
    Přečíst
  • 25.11.2013 Papež František uzavřel Rok víry

    Papež František uzavřel Rok víry

    Kristus ať je středem života, on prosvětlí i naše temné chvíle. S těmito myšlenkami uzavřel papež František Rok víry. Během mše svaté, kterou slavil v neděli 24. listopadu 2013 na svatopetrském náměstí společně s 1200 kněžími a 60 tisíci věřícími, předal také svůj nový dokument o evangelizaci Evangelii gaudium.
    Přečíst